Menu

Dealernek Lenni – Álom Vagy Rémálom? – I. Rész

Főoldal >> Blog >> Pró és kontra: Kaszinó dealerek – I. rész

Ha szereted a szerencsejátékot, gyakran vagy hagyományos vagy online kaszinóban, bizonyára már legalább egyszer megfordult a fejedben, milyen jó is lenne ott dolgozni. Hiszen azt szokták volt mondani, legyen a munkád az, amit szeretsz, és aztán soha többé nem kell dolgoznod.

Sokan a lehetséges pénz miatt szeretnének közelebb kerülni egy kaszinóhoz, mások folyton az adrenalint szeretnék érezni, ami játék közben ellepi őket. Hatalmas a verseny ezekre a pozíciókra, ráadásul világszerte egyre több és több kaszinó nyílik meg, no meg ott van az online kaszinó élő részlege is. Hoztunk pár érvet a munka mellett és a munka ellen is. A döntés pedig a tiétek.

Érvek a munka mellett

Borravaló

Több olyan ország van, ahol a dealerek nem kaphatnak borravalót (ha kapnak, nem fogadhatják el, helyette magasabb a fizetésük), de Amerikában – és például itthon is – ez az igazán csábító ebben a munkában. Maradva Amerikánál, egy jó osztó egy jól menő kaszinóban óránként 50 dollár körüli összeget is kereshet, ami azért már szép summa, és hamar az alapfizetés dupláját meg lehet vele keresni.

Minden attól függ, mennyire nagylelkűek a játékosok, és mennyire tudunk mi is koncentrálni. Gondolhatjátok, hiba esetén nem leszünk a játékosok kedvencei, és ebben az esetben inkább panaszra számíthatunk, mintsem némi zsetonra…

Hogy mennyit keres egy osztó az Egyesült Államokban? Erre nehéz válaszolni, pont a borravaló mértéke miatt. Egyesek akár az évi 100.000 dollárt is zsebre tehetik.

Ó, még egy jó tanács: Ha azt gondolnád, hogy a high-roller asztaloknál megy a legjobban a dealerek sora, tévedsz. Általában ezek a hatalmas bálnák a legfukarabbak

A képzés

Kaszinó osztók

Nem túl nagy kaland kiképezni magad. Itthon is vannak képzések, amik pár hónap után osztót csinálnak belőled. Sokszor a kaszinók saját maguk indítanak képzéseket, hogy egy kicsit felpörgessék saját magukat, hogy egy kicsit fejlődjenek e téren is.

Maga a képzés nem is drága, ellenben elengedhetetlen, hogy a kaszinók közelébe kerülj. Az, hogy milyen jó vagy, csak egy dolog. Emellett az is számít, milyen ember vagy. A játékosok szeretik azokat, akik tudnak bánni az emberekkel. Egyfajta barátként funkcionálnak vagy épp meg sem szólalnak. Muszáj tehát felismerni, hogy milyen játékos ül az asztalnál, és annak megfelelően viselkedni. Így lehet a legtöbbet keresni…

Ha viszont nem vagy valami emberbarát, akkor felejtsd el ezt a munkát…

Rugalmasság

A kaszinók időbeosztása, a műszakok, sok munkavállaló számára lehet pozitívum. Mivel a legtöbb kaszinó a nap 24 órájában, az év 365 napján is nyitva van, nagyon rugalmasan lehet intézni a beosztást az osztók számára.

Persze ez könnyedén lehet negatívum is. Családos emberként a nagy ünnepek idején dolgozni például nem a legszerencsésebb, illetve beoszthatnak egy olyan időszakra is, amikor alig fordulnak meg a kaszinóban, és így elesel a borravalótól, amit a többiek a csúcsidőszakban könnyedén megkeresnek.

Szolgáltatások

Kaszinó hajók

A nagyobb kaszinók nem csak a fizetéssel, képzésekkel, hanem különféle szolgáltatásokkal igyekeznek magukhoz csábítani, majd maguknál tartani a dolgozókat. Sokan egészségügyi szolgáltatásokat kínálnak, vannak, akik a nyugdíjba segítenek be, mások ingyen étkezést, korlátlan italfogyasztást engedélyeznek a dolgozóik számára.

Mivel a póker, a baccarat, a rulett vagy a blackjack minden egyes helyen ugyanazt jelenti (nyilván van némi kivétel a különböző játékfajták miatt), hamar lehet más városokat, más országokat felfedezni, de elszegődhetsz egy hajóra is, ha szeretnéd felfedezni a világot.

Hamarosan érkezünk a szakma árnyoldalaival!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére