Menu

Texas Hold’em: A Tíz Leggyakoribb Hiba – II. Rész

Főoldal >> Blog >> 101: Hogyan ne legyél fish? – II. rész

Nem mondom, hogy megcsúsztam ennek a cikknek a második részével, de közben eljött a 2024 is. Ami késik, nem múlik, itt vagyok, hogy megosszam veletek, milyen további hibákat szoktak elkövetni a kezdő pókerjátékosok. Mindenképp javaslom, hogy olvassátok el az itt felsorolt öt pontot – no meg az első részt is -, mert kezdőknek és haladóknak egyaránt tartalmazhat hasznos mondanivalót. Akkor is, ha az online kaszinót, és akkor is, ha a hagyományos kaszinózást preferálod.

6.: Tartsd kordában az érzelmeid

Tartsd kordában az érzelmeid

A póker hagyományosan egy rendkívül élvezetes játék, ami a játékosokat alaposan megmozgatja. Mármint az érzelmeiket. Egy jó blöff utáni érzés, egy riverre leeső kártya, ami épp kell a győzelmünkhöz, egy sikeres all in, sokáig lehetne sorolni.

Ám nem szabad, hogy az érzelmek eluralkodjanak rajtad, és befolyásolják a döntéseidet. Ha hagyod, hogy bármilyen típusú érzelem – legyen az düh, harag vagy épp öröm – befolyásoljon, akkor tiltre kerülsz. Néhányan nem veszik észre, hogy a tiltnek több fajtája is van, nem mindig a sorozatos rossz lapok miatt kerülhetsz tiltre, hanem akkor is, ha például túl lazán kezdesz el játszani.

A legfontosabb, hogy mindig racionálisan dönts, és ha egyszer mégis tiltre kerülsz, akkor azt fel tudd ismerni, és szünetet tartani, mielőtt elszállnál te is meg a bankrollod is.

7.: A statisztikád átverhet

Az online póker egyik nagy előnye, hogy különböző szoftverek segítségével nyomon tudjuk követni a játékunkat. Jó okkal vásárolnak ilyen progikat a játékosok, nagyon jól visszakövethető, hol hibáztunk, hol játszottunk jól, segíthet a fejlődésünkben, no meg az ellenfelek játékstílusáról is elmond egyet s mást.

Viszont nem szabad hagyni, hogy csak és kizárólag a statisztikákra figyeljünk. Vannak olyan helyzetek, amikor a játékosok nem blöffölnek valószínűleg, még akkor sem, ha egyébként offenzívabb játékot követnek. Az is benne van a pakliban, hogy néhány rossz döntés után az ellenfél agya elszáll, és olyanokat ad meg, amiket máskor nem tenne, mert általában stabil játékos.

Ki kell használni a statisztikákat, de csak erre alapozni butaság

8.: Alkalmazkodj az ellenfeleidhez

Fontos, hogy legyen egy stílusod, egy taktikád, arra is fel kell készülnöd játék közben, hogy meg kell változtatni az előzetes terveid. Egyes játékosok nem tudnak alkalmazkodni az asztal változó dinamikájához, ez pedig a bukásukat eredményezi.

Ha például egy olyan játékos ül asztalhoz, aki minden egyes emelést megad még flop előtt, akkor a pot ellopása nehézkessé válik.

Sokféleképp lehet alkalmazkodni a különböző játékstílusú játékosokhoz, ha nyitott vagy ezekre, akkor sokkal könnyebben nyerhetsz, mintha megrögzötten játszanál egy fajta stílust…

9.: Rossz bankroll-menedzsment

Ez a hiba mind a komoly, tapasztalt játékosokra, mind a kezdőkre igaz lehet. A hosszú távú sikerhez elengedhetetlen, hogy a meglehetősen szigorúan kitalált bankroll-menedzsmented betartsd. Ez megakadályozza, hogy elveszítsd az összes pénzed, hogy túl gyorsan lecsússz mondjuk egy limitről, ha gyenge lapjaid vannak. Megfelelő bankroll-menedzsment nélkül lehetetlen ezt a játékot játszani. Ha pedig nem tudsz játszani, akkor nem nyerhetsz. Ha nem nyerhetsz, akkor meg minek ülnél le pókerezni?

10.: Jó pap is holtig tanul

Texas Hold'em

Hasznos mondás minden egyes területre az életünk során. Tanulni soha nem késő, fejlődni pedig mindig lehet. Vannak, akik sok tanulással eljutnak egy szintre, ott azonban megrekednek, mert képtelenek belátni, hogy még bőven van hová fejlődniük, és azt hiszik, ők lettek az új Chris Brewer.

Nagy és veszélyes hiba ez, mert mindig lesznek, akik nem spórolják ki a tanulást a munkából, és ők előbb vagy utóbb fölénk kerülnek. Ha lemaradsz, kimaradsz. A póker egy olyan játék, ahol sok múlik az önbizalmunkon, a motivációnkon, a megfelelő pénz és tudás mellett ezekre is nagyon oda kell figyelni.

És ha azt vesszük észre, hogy vannak nálunk sokkal jobbak, akkor megcsappanhat az önbizalmunk is.

Ezt azzal kerülheted el, ha folyamatosan tanulsz, fejleszted önmagad, a játékod, a stratégiád. A játék ugyanis folyamatosan változik, és mindig lesz valaki, aki motiváltabb, jobb, tanultabb. Próbáld meg vele tartani a lépést…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére