Menu

Kísértetjárta helyek Atlantic Cityben – I. rész

Főoldal >> Blog >> A 2. legnagyobb amerikai kaszinóváros kísértett épületei

Nem lettetek elfelejtve, és nem lett elfelejtve a póker etikett második része sem, csak ezer meg ezer dolog történik, miközben szeretném szállítani nektek a cikkeket. A kéthónapos szünetnek vége, de nem valami magolós cuccal akarok indítani. Ez olyan, mint amikor a nyári szünet után visszamentünk az iskolába. Nem kapásból deriválni kezdtünk matekórán, hanem mindenki elmesélte az élményeit, max megoldottunk egy kétismeretes egyenletet. Na, valami ilyesmi fog történni most is, egy könnyed témával folytatjuk. Vagy ez nem is könnyed téma? Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy nem a kőkemény tanulásé lesz a főszerep, hanem a szórakozásé.

Las Vegas kísértetjárta helyeivel már megvolnánk. Úgy vettem észre, hogy tetszett nektek az a kétrészes cikk, ezért most Atlantic City elhagyott, szellemjárta helyeit vizsgáljuk meg.

10.: Az inkubátor-babák

Atlantic City nem feltétlenül legfélelmetesebb, de egyik legszürreálisabb látványossága egy a sétányra kirakott vásár volt az 1900-as évek elején. Dr. Martin Couney volt az, aki magát az inkubátort feltalálta, ez pedig egy hatalmas segítség volt azoknak, akik koraszülött gyermeknek adtak életet. Dr. Couney segíteni akart azoknak a szülőknek, akik az orvosi költségeket nem tudták állni, ezért létrehozott Atlantic Cityben egy kis „vásárt”, ahol pénz ellenében meg lehetett nézni a csöppségeket.

A vásárt az 1940-es években bezáratták, a dokit megbélyegezték, az általa nyitott helyet mindenféle jelzőkkel illették. Bár ízléstelennek tartom, hogy valakik azóta ezzel próbálnak bevételi forráshoz jutni, sokan azzal vonzzák oda a turistákat, hogy itt azon gyermekek lelke kísért, akiket nem sikerült meggyógyítani. Nem mondom, hogy egyetértek velük, sőt távol álljon tőlem, de ettől még ez történt Amerikában az 1900-as években, és ezzel riogatják az embereket.

9.: A Pitney-ház

Jonathan Pitney-ház

Mondanom sem kell, sok panzió csinál saját hoteljéből szellemjárta helyet, mert vannak olyan megrögzöttek, akik ezért extra összegeket is hajlandók kifizetni. Mondjuk azt, hogy megdobja egy vendéglátóegység forgalmát. A legendás Pitney-ház is ilyen, egykoron Jonathan Pitney-é volt, akit Atlantic City szülőatyjának is neveznek. 1799-ben húzta fel az épületet, egészen haláláig élt itt. Annyira szerette ezt a házat, hogy feleségének, Caroline-nak azt mondta, sose költözzenek el innen. Állítólag Caroline ezt nagyon is komolyan gondolja, mert a legtöbb paranormális tevékenység az ő szobájából származik. Különböző fényjelenségeket észlelni, férfiak jelennek meg, akik ki és bejárkálnak a szobába, valaki csapkodja az ajtót és még sorolhatnánk. Caroline szellemét még sosem látta senki, ahogy Jonathanét sem.

8.: Az Abescon Világítótorony

Abescon Világítótorony

Anno 1854-ben egy hatalmas vihar elpusztított egy hajót, amelyen legalább 200, de vannak, akik szerint 300 ember utazott. A testeket a víz itt, a világítótorony lábánál mosta partra, a helyiek pedig eltemették őket. Ezek a lelkek kószálnak az Abescon világítótorony környékén, polgárháborús katonák szellemeit figyelték meg, erőteljes pipaszagot éreznek, akik odamerészkednek, míg a világítótorony ajtaja magától kinyílik, és sokszor nevetést is hallani. Hogy ki ilyen jókedvű, az nem derült ki, ahogy az sem, hogy van-e bármilyen valóságalapja ennek az egyébként ijesztő történetnek.

7.: Surf City Hotel

Maradunk ennél a hajónál, amelynek neve egyébként Powhattan volt. Miután a szerencsétlenség megtörtént, a testeket ebben a hotelben tárolták, és szegény lelkek itt sem leltek békére. Amikor a szálloda épp nem üzemelt, többen számoltak be az árnyékokban feltűnő alakokról, félkarú katonáról és még sorolhatnám.

6.: Resorts Casino Hotel

Akkori formáját 1978-ban nyerte el, azonban már 1860-ban hotelként működött ez a hely, valamint lakóházként és katonai kórházként használták. A hotelnek volt két tornya, az Ocean és a Rendezvous Tower, előbbi az, amelyik az egyes beszámolók szerint kísértetjárta.

Amikor 1903-ban elkezdték felújítani az épületet, a torony tetejéről velőtrázó üvöltés hallatszott, noha mindenki tudta, hogy odafent nem lehet senki. Sokan mondják, hogy akkora gond azért nincs, mert maga Charlie Chaplin maradt itt, és ő az, aki jár-kel a komplexumban.

Van még öt helyszín, amelyet legközelebb olvashattok el.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére