Menu

Las Vegas Leghíresebb Gyilkosságai

Főoldal >> Blog >> Las Vegas legmeghökkentőbb gyilkosságai

Manapság is veszélyes hely Las Vegas, erről külön cikkben foglalkoztunk, ahol a legdurvább környékeket mutattuk be nektek. De ez még mindig semmi ahhoz képest, ami régebben volt. Amikor kiérdemelte a város a becenevét.

Las Vegas korábban – és azért valamennyire még most is – a szervezett bűnözés melegágya volt, ahol különböző maffiafőnökök és maffiacsaládok igyekeztek érvényesülni, meggazdagodni. És túlélni, mert a gyilkosság akkortájt nem volt ritka.

Nem csak a bűnözők, hanem tisztességes emberek is áldozatul estek ezeknek a gazfickóknak, mi pedig most hat olyan esetet hoztunk, ami valahogy kiemelkedik a város gazdag bűnügyi történelméből.

Bill Coulthard

Bill Coulthard

Az 1970-es években Bill Coulthard, nyugalmazott FBI-ügynök – és nem mellesleg Las Vegas-i üzletember – összetűzésbe keveredett a város egyik nagynevű gengszterével, Benny Binionnal. A vita abból következett, hogy Coulthard nem akarta meghosszabbítani az egyik hely működési engedélyét, ami Binion érdekeltségébe tartozott.

Bill Coulthard nem sokkal később gyilkosság áldozata lett, 1972. július 25-én beszállt az autójába, ami indításkor felrobbant. A robbanás olyan erős volt, hogy lyukat ütött a parkoló betonjába.

Mindig Binion volt az első számú gyanúsított, de bizonyíték nem volt, így soha nem tudtak megvádolni senkit. Benny Binion egyébként nem vérezte össze a kezét, voltak bőven emberei, több mint valószínű, hogy egyik bérgyilkosa volt a felelős, de a parancsot a maffiózó adta ki.

Egyébként ez a szituáció volt az ihletője a Kaszinó egyik jelenetének, amikor Sam Rothsteint megpróbálják megölni. Mások szerint viszont Frank Rosenthal 1982-es esete adta az ihletet.

Marvin Shumate

Ebben a sztoriban is főszerepet kap Benny Binion. Marvin Shumate egy egyszerű taxisofőr volt Las Vegasban, aki gyorsan akart meggazdagodni, és nem túl legális módszerekkel. Azt tervezte, hogy elrabolja Binion fiát, Ted Biniont.

Úgy gondolta, ehhez egyedül ő kevés, így bevont egy másik kisstílű bűnözőt, aki viszont köpött Binionnak. Marvin Shumatet a nevadai sivatagban találták meg 1967. december 2-án. Egy golyót kapott a fejbe, de voltak egyéb sérülései is.

Egyértelműnek tűnt, hogy a gyilkosságot Binionék családja követte el, vádat itt sem emeltek ellene.

Al Bramlet

A híres és befolyásos szakszervezeti vezetőt 1977. februán 22-én gyilkolták meg. Elrabolták, elloptak tőle 10.000 dollárt, majd a nevadai sivatagban hagyták a testét.

Ezeknek a gyilkosságoknak sokszor nem volt meg a tettese, itt azonban a rendőrség sikerrel járt. Gramby és Thomas Hanley volt a tettes, egy apa-fia páros, akik személyes ellentétben voltak Bramlettel, pénzt követeltek tőle, amit nem kaptak meg.

A két bűnözőt végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Herbert Blitzstein

Herbert Blitzstein a hírek szerint nem volt túl jó ember. Gúnynevén „Kövér Herbie” egy rendkívül erőszakos maffiavezér, Tony Spilotro testőre volt, és rengeteg bűntény kötődik hozzá.

Blitzsteint 1977. január 6-án saját otthonában ölték meg. Soha nem kapták el a tettest (vagy tetteseket), de úgy gondolták a rendőrök, hogy buffalói és Los Angeles-i maffiaszervezetek közös munkája volt.

Ted Binion

Ted Binion

Ted Binionról volt már szó, őt akarta elrabolni Marvin Shumate. Sikertelenül. A rettegett maffiavezér, Benny Binion fia 1998. szeptember 17-én ment el, később megerősítették, hogy drogtúladagolásban. A halálát öngyilkosságként könyvelték el, de a barátnőjét, Sandra Murphyt és a szeretőjét, Rick Tabist is bűnösnek találták, az újratárgyalás során azonban felmentették őket.

Később megint a gyilkosság került előtérbe, úgy gondolták, itt is a maffia állhat a háttérben. Binion ugyanis rengeteg pénzt rejtegetett, amit a riválisok szerettek volna megszerezni.

Joseph Klimm

Tony Spilotro rettegett maffiafőnök volt, sok gyilkosságot kötnek hozzá. Többek között Joseph Klimm pit boss meggyilkolását is. Bár soha nem vádolták meg, pedig lehetett volna bizonyítékot találni ellene, a rendőrök összesen hat gyilkosságot kötöttek hozzá. De hát akkoriban azért a rendőrség is a maffia kezében volt…

Spilotro, mikor megérkezett Las Vegasba, három év alatt több gyilkosság volt a városban, mint az azt megelőző 25 évben. Ami Klimmet illeti, minden bizonnyal ő (is) saját főnökének áldozata lett…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére