Menu

Melyik a Jobb: A Hagyományos vagy az Online Kaszinó?

Főoldal >> Blog >> Pró és kontra a hagyományos és online kaszinókról

E heti cikkünkben egy összehasonlítást végzünk, a hagyományos és az online kaszinó közötti különbséget vesszük górcső alá. Egyesek szerint összehasonlíthatatlan, ahogy a volt főnököm mondta, mintha a körtét az almával akarnád összehasonlítani.

Mi most mégis erre vállalkozunk, mert vannak olyan pró és kontra érvek, amiket mindkettőnél meg lehet említeni. Ha a hagyományos kaszinó híve vagy, nincs azzal semmi probléma. Ha viszont az online kaszinó érdekel, akkor bátran ajánljuk magunkat, nálunk csak olyan ellenőrzött oldalak találhatók, ahol jól fogod érezni magad!

Most jöhetnek az érvek:

Hagyományos kaszinó: Pró

1.: Az ottlét élménye

Hagyományos kaszinó

Egyet nem lehet elvitatni a hagyományos kaszinóktól: Hangulatuk van. Ahogy belépsz, már érzed az adrenalint, amint bekúszik a bőröd alá, és egy pillanatra felnőttként úgy érzed magad, mint egy gyerek. A sok ember, a hanghatások, az italok, és az, hogy ott lehetsz, szabadon játszhatsz pókert, rulettet vagy crapset… Hatalmas pluszpont a hagyományos kaszinóknak.

2.: Azonnali kifizetés

Amennyiben szerencsés vagy, jó taktikát követsz és a nap végére nyersz, az összeget a kaszinóból kisétálva fel is veheted. Nincs átutalás, késedelem vagy akadékoskodás. Ha megnyerted, a tiéd.

3.: Törzsvendégnek lenni jó

Magyarországon nem sok hagyományos kaszinó van, teljesen más a helyzet, ha valaki mondjuk Las Vegasban él. Ott nem nagyon kell keresni, minden második sarkon bele lehet futni egy kaszinóba, amelyek ráadásul többségében éjjel-nappal várják a vendégeket. Ha viszont itthon játszol, akkor nagyon hamar egy kaszinó törzsvendége leszel, már csak azért is, mert nem nagyon van más választásod. És a törzsvendégeknek különböző kis kedvességek járnak. Egy ital, egy jó vacsora, netán egy kis más extra jóság…

Hagyományos kaszinó: Kontra

1.: Drága

Ha valakinek a közelében van kaszinó, úgy egy kicsit más a leányzó fekvése. De ha már utazni kell érte, akkor elég drága mulatság lehet egy kaszinózás. Sőt még akkor is, ha a szomszédodban van. Az emberből ilyenkor előtör az ösztön, a c’est la vie-érzés, hogy márpedig itt most ki kell használni annak lehetőségét, hogy kaszinóban ül. Jót akar enni, jókat inni, közben pedig játszani. Nagyon figyelni kell magunkra, ha nem tesszük, hiába nyerünk, szegényebben távozunk, mint ahogy jöttünk.

2.: Zsúfolt

Persze nem mindig. De csúcsidőben előfordulhat, hogy teltházzal kell szembesülnöd. És ha valaki lecövekelt a kedvenc nyerőgéped mellé, esetleg sor áll a pókerasztaloknál, akkor a semmiért mentél be a kaszinóba.

3.: Társasági élet

Ez lehet pozitív, lehet azonban negatív is. Embere válogatja, hogy kinek mi jön be, vannak, akik pont az előnyök közé sorolnák azt, hogy van kihez szólni, hogy élet van a kaszinóban, és folyamatos a hangzavar. Másokat, akik koncentrálnának, ez inkább elriaszt. Gondolj bele, épp egy pókerparty kellős közepén vagy, amikor a szomszéd asztalnál két fickó hangosan nosztalgiázik és röhögnek, mint a tejbetök. Kell ez neked?

Online kaszinó: Pró

Online Kaszinó

1.: Nincs sorban állás

A kedvenc online kaszinódban soha nincs teltház. Még ha sokan vannak, akkor sem kell várnod, bármmikor bejelentkezhetsz, és fix, hogy játszani fogsz. Mert elsősorban azért lépünk be, hogy játszunk, nem?

2.: Bárhol és bármikor

A technológiai fejlődésnek hála ma már akárhol és akármikor van lehetőségünk egy jót blackjackezni vagy rulettezni, ha épp ahhoz van kedvünk. Hosszú az út a munkából hazafelé? Mobilon addig lehet játszani egy kicsit. A váróban ülsz egy tárgyalás előtt? A helyzet ugyanez… A játékélmény nem korlátozódik egyetlen helyhez, ez pedig hatalmas előnye az online kaszinózásnak.

3.: Bónuszok, hűségprogramok

A helyzet az, hogy a hagyományos kaszinók tulajdonosai is meg szokták lepni a törzsvendégeket, ám ez fasorban sincs azzal, amit egy online kaszinó tehet meg az ügyfél maradása érdekében. Az új belépőket bónuszokkal csábítják be, a régieket pedig szintén nem felejtik el, nehogy a játékos úgy döntsön, hogy kipróbál egy másik oldalt. Ezeket pedig az élelmes, észér játékosok nagyon ki tudják használni.

Online kaszinó: Kontra

1.: Gyenge internetkapcsolat

Ha gyenge az interneted, előfordulhat, hogy épp egy jó lapjárásnál leszel kénytelen szünetet tartani. Ez megakadályozhatja, hogy nyerj, valamint stresszes leszel, folyton azon aggódsz, mikor dob le a kliens, így pedig nem tudsz a játékra figyelni.

2.: Steril környezet

Hiába igyekeznek feldobni a fejlesztők mindenfélével az online kaszinókat, attól még a hangulat messze elmarad a hagyományos kaszinótól. Ez megint jó valakinek, másnak viszont nem. Sokan vannak, akik a valódi kaszinó élményeire várnak, szeretnének beszélgetni a dealerrel vagy flörtölni a felszolgáló lányokkal… No, nekik nem jön be az online kaszinózás, de talán a VR-kaszinók megváltoztatják a véleményüket…

3.: Ellenőrzések, késedelmes fizetés

A pénzmosás és a különböző csalások elkerülése érdekében, valamint a fiatalkorúak játékának megakadályozása érdekében a kaszinók egy sor ellenőrzési folyamatot beiktattak. Például el kell küldened a személyi igazolványod másolatát, egy önarcképet, majd annak feldolgozását követően van lehetőséged kifizetést kérni.

Esetenként – nem gyakori dolog ez – ott is problémákba ütközhetsz, szóval, ha azonnali pénzt akarsz, akkor már játék előtt végezd el a szükséges lépéseket.

Ez lett volna a mi összehasonlításunk, nem találtuk fel a spanyol viaszt, de bízunk abban, hogy egy jó kis olvasnivalót hoztunk össze számotokra.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére