Menu

Michael Carrol – A lottónyertes, aki mindent elveszített

Főoldal >> Blog >> Michael Carroll története

2002 nocemberében Michael Carroll 9,7 millió dollárt nyert Nagy-Britanniában, ekkor hősünk még csak 19 esztendős volt. Nyolc évvel később, 2010-ben már csődbe ment, elveszített mindent. A botrányairól híres győztes milliókat költött drogokra, prostituáltakra és autókra. Sokszor került az újságok címlapjára, valamint megjárta a börtönt és az elvonót is. Ebben a cikkben Michael Carroll történetét ismerhetitek meg, a milliárdosét, aki mindent elveszített.

A lottó: Áldás és átok egyben

Mindannyian ábrándoztunk már arról, hogy megnyerjük a lottót. Az ötöst épp a hétvégén vitték el, és sajnos nem én voltam. Pedig tudtam volna mit kezdeni azzal a több mint hárommilliárd forinttal. Például ott hagyni a mindennapi munkát, luxusnyaralásokon részt venni, a kedvenc városaimban vennék egy-egy lakást/házat… De szép is lenne. Az ember lehetőségei szinte végtelenek, ha milliói vannak a bankban. Mégis, Carroll álomélete hamarosan rémálommá változott.

Egészen pontosan november másodikán változott meg Mr. Carroll élete, amikor kihúzták a számait a lottón: 5, 28, 32, 39, 42, 38. A 19 éves fiú pontosan 9.736.131 fontot nyert. Elképzelhetetlen összeg…

Michael CarrollAnnak ellenére, hogy bármit megvehetett volna, amit csak akart Carroll végül mindent elveszített. A feleségét, a lányát, drogfüggővé vált, rengeteg halálos fenyegetést kapott és az új barátok közül kevesen bizonyultak valóban barátnak.

Az egyik legelső nagyobb összegű vásárlása egy norfolki villa volt, amelyet 340.000-ért vett és még egyszer ennyit ráköltött, hogy az igényeinek megfeleljen. Az ingatlan körül versenypályát alakított ki, természetesen kiépítésre került egy úszómedence és jacuzzi is.

Feleségével és kislányával élt együtt, de Sandra Aitken egy idő után besokallt Michael féktelen életmódjától, a közös gyermekkel együtt elhagyták a lottógyőztest.

Sandra távozását követően a dolgok még komolyabbá váltak, Michael még inkább belevetette magát a bulikba, a drogos partykba, amik akár napokon át is eltartottak. Ezzel a szomszédokat, a környékbelieket nagyon felhúzta, később még egy forródrót is létre lett hozva, hogy Michael Carroll balhéit be tudják jelenteni.

Michael Carroll – A lottómilliomos

Gyönyörű otthonát hamar lelakta – nem tudok jobb szót – a kertet ellepték a roncsautók, amik naphosszat versenyeztek, este pedig a gumiabroncsokból hatalmas tüzet raktak. Carroll később bevallotta, hogy akkoriban naponta (!) kétezer font értékű cracket fogyasztott el, minőségi vodkával karöltve. Kábé ugyanennyit költött prostikra is. Egyszer kirabolták, százezer font értékben loptak tőle ékszereket. Nem annyira érdekelte, nem tett feljelentést, másnap elment és vett helyettük újakat.

Az antiszociális viselkedés

Főszereplőnk a nyereményét követően kétszer került börtönbe: Egyszer 5 hónapot ült, amiért nem volt hajlandó elvonóra menni, míg máskor azért, mert egy baseball-ütőt vitt egy koncertre. Aztán kiderült, hogy 1997-ig 42-szer volt összetűzése a rend őreivel.

Mikey Carroll azt vallotta, hogy viselkedésében főszerepet játszott az, hogy a sajtó lépten-nyomon követte, a végén már direkt rájátszott a botrányokra.

A csőd

2010-re aztán a pénz elfogyott, Michael pedig kénytelen volt eladni a házat, amelyet még korábban vásárolt. Hiába költött rá egy vagyont (több mint 700.000-ben volt neki) annyira rossz állapotban volt az egykori fényűző villa, hogy csak 142 ezer fontért tudta eladni.

Michael CarrollCarroll azt nyilatkozta, hogy a pénz a következőkre ment el: 3 milliót adott a családnak és a barátoknak, másfél milliót költött drogokra és alkoholra (meg prostituáltakra), egy milliót befektetett a kedvenc csapatába, de később azt visszaigényelte és elverte…

2013-ban Skóciába költözött és egy gyárban kezdett dolgozni, heti 204 fontért cserébe. Azóta pedig favágóként éli az életét. Kapcsolata a lányával javulásnak indult, Carroll pedig leállt a drogokkal és az alkohollal. Ennek ellenére egyébként semmit nem bán, állítása szerint annyi mindent tapasztalt meg ez alatt a 8 év alatt, mint más két életen át, így mindent ugyanígy csinálna. Egyébiránt ugyanúgy lottózik a mai napig.

A sajtó leszállt róla, manapság már nem kerül a címlapokra, bár, amikor Angliában 33 millió fontot nyert egy pár, azt javasolta nekik, hogy hagyják el a szigetországot, mielőtt a híresen kíméletlen sajtó apró darabokra cincálja őket.

Végszó

Michael Carroll története ismét egy jó példa, hogy a pénz önmagában nem boldogít, sőt, a lehető legrosszabbat hozhatja ki az emberből. Hogy a mai hősünknél mi váltotta ki ezt a viselkedést, valószínűleg benne van a pakliban, hogy még szinte gyerekként tett szert ekkora vagyonra, és az aranyásó „barátok” rossz hatással voltak rá.

Ha megnyeritek valaha a lottót, csak óvatosan!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére