Menu

Nagy nyeremények a szerencsejáték világából

Főoldal >> Blog >> Nagy tétek, nagy nyeremények

Abban egyetérthetünk, hogy pénzt nyerni sokkal jobb, mint a pénzt megkeresni. Nem igaz? Ezt anno Paul Newman is megmondta a Pénz színe című 1986-os klasszikusban, de ez egy olyan mondás, amely örökérvényű. Mostanában elég sok volt az olyan cikk, amelynek kicsengése nem volt túl pozitív. Épp ezért gondoltam, nem lehet mindig szomorkodni, búslakodni, ma jöjjön egy olyan írás, amelyben végre a happy end játszik főszerepet. Elképesztő szerencsék, olyan emberek, akik legendákká váltak a kaszinók berkein belül. Őrült világrekordok, hatalmas mentések, olyan esetek, amikről senki sem gondolta, hogy egyáltalán lehetséges végrehajtani.

Az egyértelmű – miután elolvastátok ezt a cikket -, hogy az alább bemutatott emberek kezét fogta Fortuna istenasszony. És amikor ő velünk van, akkor nincs olyan álom, ami irreális, nincs olyan vágy, amit ne lehetne elérni. Mert a szerencsejátékkal egy este alatt megváltozhat az egész életed, elég egyetlen jó lap, egy szerencsés pörgetés, ha a szerencse veled, minden megváltozhat.

Patricia DeMauro

Patricia DeMauroEgy New Jersey-ben élő nagymama az első alanyunk, aki úgy döntött, hogy kockázásra adja a fejét 2009-ben, a helyszín pedig Atlantic City, a Borgata Hotel, Casino and Spa. DeMauro asszony azzal került be a köztudatba, hogy ezen az estén négy órán és tizennyolc percen keresztül folyamatosan kockázott, és ez idő alatt 154 alkalommal dobta el a kockát. Már ez is durva adat, de ami igazán érdekes, hogy ebből a 154 alkalomból egyszer sem dobott hetest. Ennek az esélye 1 az 56 billióhoz.

Az előző rekordot egy Hawaii-ról érkező fickó tartotta, ő Las Vegasban játszott, de Patricia túlszárnyalta őt egy órával és 12 perccel. Maga a 154 dobás is rekord, ezt pedig egy Kapitány fedőnevű alak érte el még 2005-ben.

Az egészben az a vicces, hogy Patricia nem volt épp egy kockazseni, ez volt a második alkalom, hogy kipróbálta magát a craps asztalnál. Igazából a nyerőgépek vonzották, ki is próbált párat, de hamar ráunt, és elment megkeresni a barátnőjét…

Az, hogy a hölgy mennyit nyert végül, nem tudni. Egyes szakértők szerint százezreket, mások szerint milliós összeggel távozott az amerikai nagymama Atlantic Cityből.

Egy biztos, amit Patricia DeMauro véghez vitt, az majdhogynem a lehetetlennel ér fel.

Kerry Packer

Kerry Packer szintén egy nagyon érdekes figurája a szerencsejátékos történelemnek. Egy nagyon gazdag emberről beszélünk, akinek futotta kaszinózásra. Nem is akárhogy, legendák keringenek óriási bukásairól és még óriásibb nyereményeiről. Indulatos, forrófejű ember volt, hirtelen döntésekkel és hatalmas szívvel. Egyszer – állítólag – borravalót akart adni egy osztónak, de nem tetszett neki, hogy a borravalót szétosztják az osztók egymás között, csak neki akart jót tenni. Ezért a kaszinó menedzserét rávette, hogy rúgja ki az osztót, adott neki 80 ezer dollárt, majd ismét felkereste a menedzsert, hogy vegye vissza az illetőt. Máskor egy pincérnő jelzáloghitelét fizette ki

Legnagyobb bukásai közé tartozik egy 28 millió fontos veszteség, de hallani olyan híreket is, hogy egyik óriási blackjack győzelmével csődbe vitt egy kaszinót. Nem vetette meg egyik szerencsejátékot sem, de a kedvence a póker volt. Te is kipróbálhatod magad a legjobb póker oldalainkat böngészve.

Gonzalo Garcia Pelayo

1947-ben született Madridban és szerény néven, a rulett isteneként szokás őt emlegetni. Egy matematikai zseniről beszélünk, aki azzal fosztotta ki a spanyolországi kaszinókat, hogy kitalált egy módszert, ami – nem mellesleg – teljesen legális volt. Az elképzelés az volt, hogy a rulett masinának, mint minden más eszköznek vannak tökéletlenségei, és hogy egy-egy adott gép bizonyos számokat gyakrabban hoz ki. Adatok ezreit jegyzetelte le, éveket töltött a madridi Gran Casinóban, majd játékba lendült.

1991-ben kezdett játszani és egy év alatt körülbelül 700.000 dollárnyi pesetát nyert el a kaszinótól. Ekkor a tulajdonos Gonzalot, valamint két gyermekét – Ivant és Vanessát – kitiltotta a helyről. Ekkor indult útnak a család, bejárták az egész világot, mindenhol a szerencsét kutatva. Jártak Ausztriában, Hollandiában, Ausztráliában és persze Las Vegast sem hagyhatták ki.

Sosem derült ki, hogy pontosan mennyit nyertek ezzel a taktikával, de körülbelül másfél-két millió dollárról szólnak a pletykák.

Gonzalo története két filmet inspirált, egy dokumentumfilmet és egy fikciós filmet is. A mester aztán könyvet is írt a történetükről.

Frederick W. Smith

Frederick W. SmithAz úriembert onnan ismerhetjük, hogy 1971-ben ő alapította a FedEx-et, amely mára a világ legnagyobb vállalatai közé tartozik. Több mint 200 országba szállítanak, több mint egymilliárd csomag fut át rajtuk évente. Azonban a kezdet nagyon nehéz volt, három évvel az indulást követően nem volt semmi pénzük, az üzlet nem ment, a cég bankszámláján mindössze 5.000 dollár maradt, ami arra sem volt elég, hogy megtankolják a repülőket. Egy heti költség körülbelül 24.000 dollár volt.

Így Smith gondolt egy nagyot és Las Vegasba utazott a maradék pénzükkel és a hétvégét a blackjack asztalnál töltötte. Nagy szerencséje volt, mert összesen 27.000 dollárt nyert, ami egy heti tankolásra elegendő volt, közben pedig Smith 11 millió dolláros értékben talált befektetőket, így a cég megmenekült. Tény, hogy a blackjack még semmire sem lett volna elég, de akkora lökést adott a cégvezetőnek, hogy aztán sikerült stabilizálni a vállalatot, amely manapság 3 milliárd dolláros hasznot termel számukra.

Phil Laak

Phil egy profi pókerjátékos, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Bellagio kaszinóban egyhuzamban 115 óráig pókerezett. Ez egyrészt világrekord, másrészt pedig egy iszonyat jófej ember magánakciója, Laak ugyanis nem (csak) magáért csinálta ezt, hanem pénzt gyűjtött egy olyan szervezet számára, akik beteg gyerekek nyaraltatásával foglalkoztak. Phil óránként öt perc szünetet kapott, de úgy döntött, inkább nem használja ezt ki, hanem amikor összejött az öt percekből fél óra, akkor pihent egyet.

Hogy megmutassa, nincs baj vele, időnként lenyomott pár fekvőtámaszt. Állítása szerint táplálkozási szakértőjének köszönheti a jó állapotát. Semmilyen tudatmódosítót, kávét nem vett magához.

A végeredmény nagyon pozitív lett: Több mint 3.000 dollárt gyűjtött az alapítvány számára.

Még rengeteg ilyen ember van, rengeteg olyan sztori, amiből te is inspirálódhatsz. Talán hamarosan érkezik egy második rész. Addig is jó játékot mindenkinek!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére