Menu

Oxigén a kaszinókban – Mítosz vagy több annál?

Főoldal >> Blog >> Máris kiderítjük, igaz-e a legenda?

Van egy nagyon népszerű elmélet, miszerint a hagyományos kaszinók egy kis turpissággal próbálják felturbózni az egyre fáradó játékosokat. Összegyűjtöttünk pár érdekességet a témával kapcsolatban, megvitatjuk, hogy valóban reális-e a következő legenda, miszerint a kaszinók friss oxigénnel töltik fel a termet, hogy a játékosok újult erővel hagyják ott a pénzüket. Tényleg így van? És ez működik?

Olvassatok tovább és kiderül, hogy a világ legprofitálisabb kaszinói mit és mit nem tesznek!

Honnan indult a legenda?

Nincs írásos nyoma annak, hogy mikor és leginkább kitől indult az oxigén-legenda. Legalább 35 éve kering a világban ez a pletyka, és kábé minden szerencsejátékosnak megvan róla a véleménye. És ahogy az lenni szokott, eléggé megosztó a dolog: Egyesek szerint ez egy – már elnézést – baromság, míg mások abszolút hisznek benne.

Miért hisznek ebben az emberek?

Néhányan abszolút elhiszik ezt a pletykát, hogy honnan, az nem tiszta. Nyilvánvalóan elhittek pár hallott vagy írott sztorit, esetleg nekik maguknak is van egy – bizonyára – negatív történeük, hogy jártak. És könnyebb a kaszinóra meg egy soha be nem bizonyított pletykára fogni, mint arra, hogy mondjuk két pohárral többet ittunk a kelleténél vagy egyszerűen pechesek voltunk. Erre még úgyis visszatérünk hamarosan.

Még különböző TV-csatornák is foglalkoztak a témával, persze, ők sem tudtak dűlőre jutni.

Az elmélet maga egyszerű, mint a faék: A kaszinók időnként egy kis friss oxigénnel töltik meg a kaszinók termeit, hogy a játékosok kevésbé érezzék magukat fáradtnak, éberebbek lesznek, így jobban tudnak koncentrálni a rulettkerék pörgésére vagy a nyerőgépekre.

Egyéb legendák és mítoszok

Mielőtt elárulnám a választ, hogy valóban igaz-e ez a – valljuk be – elképesztően hangzó pletyka, hozok még néhány hasonlóan őrült (de néha igaz) mítoszt, amiben néhányan hisznek, vagy nem is hisznek, de bizonyára már hallottak róla.

Jöjjön mindjárt egy olyan, ami igaz. Ez pedig a korlátlan étel és italfogyasztásról szól. Azért csinálja ezt az adott kaszinó vezetősége, mert ennyire jófej? Dehogy! Azért csinálja, hogy minél otthonosabban érezd magad, tömd meg a bendőd, közben kortyolj pár koktélt… És hagyd ott a gatyád is. A pincérek folyamatosan járnak körbe, nézik, kinek van fogyóban az itala és azonnal ott teremnek, hogy segítsenek az illetőn. Akit ez (és az alkohol) megszédít, garantálom, hogy pénz nélkül fog távozni.

Kamerán keresztül befolyásolják a nyerőgépeket. Igen, van aki ezt elhiszi. Képzeljük el, hogy valakit azért fizetnek, hogy üljön egy dohos, kamerákkal teli irodában – mint a filmekben -, és azt figyelje, hogy épp ki nyer és ki veszít. A Nyerőgépek Ura… Nevetséges…

Az idő manipulálása. Jó ez picit sci-fisen hangzik, de igen, ez valóban igaz. Egyetlen kaszinóban sincs óra a falon sem az asztalokon. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy a játékost összezavarják. Nem megállapítható bentről, hogy mennyi ideje játszunk, így nagyon hamar elrepülhet pár óra anélkül, hogy nekünk feltűnne. Ez is egy klasszikus trükk, hogy minél tovább ott maradjunk és a pénzünket költsük.

A hanghatások – Szándékosan hangos és harsány egy-egy kaszinó? Igen, a különböző hangok (mint például a nyerőgép csörömpölése jackpot esetén) különböző folyamatokat indítanak el bennünk, ami játékra ösztönöz.

És akkor jöjjön a válasz…

Szóval pumpálnak oxigént a kaszinókba? Naná, hogy nem!

Egyetlen egyszerű mondattal meg lehet cáfolni ezt az elképzelhetetlenül ostoba legendát: A tiszta oxigén rendkívül tűzveszélyes, odabent pedig elég lenne egy apró szikra (helló, dohányosok!), hogy minden lángba boruljon. Szerintetek melyik kaszinó kockáztatná meg azoknak a testi épségét, akikből élnek?

Megcáfolva!

Egyébként az tény, hogy a friss oxigéntől mi is „felébredünk”, éberebbek és koncentráltabbak leszünk, de ettől ez még nem több, mint egy hülye mítosz.

Ó, és nem utolsó sorban törvénytelen is.

Igen, kell a jó szellőzés egy kaszinónak, de annak egyszerű oka az, hogy a tisztítsa a kaszinó levegőjét, többek között azért, hogy a játékosok, no meg a személyzet ne a dohányfüstben üljenek és büdösödjenek.

Ezen a legendán kívül is van még pár olyan, amit meg lehetne említeni, de ahhoz már tényleg rengeteg alkohol lenne szükséges, hogy elhiggyük, akkora képtelenség. Így hát meg sem említem őket.

Remélem, élveztétek a mai cikket, holnap újra jelentkezem egy új témával!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére