Menu

Szerencsejáték Dubajban

Főoldal >> Blog >> Az Egyesült Arab Emírségekben „jártunk”…

A mostani helyzetben az utazás még mindig nehézkes, és nem ajánlott, egy kis virtuális túrát azért tehetünk. Körbejártuk már itt a blogon a legjobb kaszinóvárosokat, a legnagyobb élménycentrumokat, de vannak helyek, amik eddig kimaradtak. Többségük okkal. A mai napon az Egyesült Arab Emírségekbe hívlak benneteket egy kis kirándulásra.

Nem szeretnék túlzottan belemenni a város történelmébe, de egy két dolgot – még ha felületesen is – át kell vennünk.

Dubaj az 1910-es és 20-as években még közel sem volt ekkora paradicsom, mint most. Nem számított egy igazi világvárosnak, egy dologról viszont híres volt: A gyöngyhalászatról. Azonban az I. Világháború komoly sebeket ejtett az iparágon, rengetegen vándoroltak el emiatt a városból.

Hogyan lett Dubajból világváros? Az 1990-es Öbölháború alkalmával egyre több külföldi vállalat tette át a székhelyét Kuvaitból, aztán Bahreinből. A háború után az olaj ára megugrott, ennek köszönhetően Dubaj úgy döntött, hogy a szabad kereskedelem és a turizmus mellett teszi le a voksát.

Szép lassan kinőtt a sivatag közepén egy valóságos metropolisz, a többit pedig már ismerjük. Na, de mi egy szerencsejátékkal foglalkozó blog vagyunk, jöjjön az izgi rész, nem igaz?

Dubaj, a világváros

Burdzs KhalifaEl kell, hogy keserítselek titeket: Dubajban tilos a szerencsejáték! A szerencsejáték minden formája. És nem csak Dubajban, az egész Egyesült Arab Emírségek területén. Gondolhatnánk, hogy egy ekkora város hogy nem engedélyezheti, amikor a turizmusra építik az egész gazdaságukat? A válasz egyszerű: A vallás miatt.

Az Emírségekben az iszlám a fő vallás, amelyben szerepel, hogy szerencsejátékot játszani bűn. Ezt pedig nagyon komolyan veszik a városban.

A turistákat próbálják máshogy megfogni, a látványosságokkal, élményközpontokkal leginkább. Az alkoholfogyasztás szintén nem engedélyezett, de a különböző hotelekben azért helyet kap bár rész is.

Építészeti látványosságokban sincs hiány. Nemrég a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa is magyar színekbe öltözött a nemzeti ünnepünk alkalmából, de említhetném a Pálma-szigeteket, amely egy mesterségesen kialakított sziget együttes, vagy a Dubai Miracle Gardent.

Ettől függetlenül belefuthatunk illegális kaszinókba a város különböző pontjain, de óva intenék mindenkit attól, hogy éljen ezekkel a felkínált lehetőségekkel. Legyen szó sportfogadásról, kártyajátékokról, egyszerűbb, ha nemet mondunk. Ugyanis akit rajtakapnak illegális tevékenységen, az azt kockáztatja meg, hogy börtönbe kerül. Nem éri meg egy kis pókerezésért a sitt, nem? Egyébként meg lehet úszni a börtönt, de a pénzbírság is nagyon busás: 4500 dollárt kell kifizetni büntetés gyanánt.

A nagynevű kaszinószállodák (Caesars Palace, MGM) ugyan megjelentek a városban, de a szerencsejáték természetesen itt is tiltott. A vezetők inkább egy hatalmas vidámparkot fabrikáltak, amely még így is vonzza a külföldieket. Meg kell említenem azonban, hogy van kivétel, aki mindenáron szeretne egy kis mellékeshez jutni itt tartózkodása alatt:

A versenypályák

TeveversenyDubajban nagyon népszerűek a különböző versenyek. Összesen négy versenypálya található a városban, ezek közül kettő az, ahol legálisan fogadhatunk ló, agár vagy teveversenyre. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a négyből csak kettő ad lehetőséget a fogadásra, de bizony a másik kettőben is megpróbálnak majd becsalizni minket. Legalábbis általában azért egy kósza próbálkozást megejtenek a delikvensek.

Szóval, csak egy gyors összefoglalásként:

Megengedett a fogadás a Nad Al Sheba és a Jabel Ali versenypályán, és NEM megengedett a Meydan, ill. a Dubai Camel Race Clubban.

Gondolhatnánk, hogy ha nem megy élesben, a helyszínen, akkor a helyiek megoldják máshogy. Tehát, a szerencsejáték egyre jobban fejlődő iparágához, az online kaszinókhoz fordulnak…

Online szerencsejáték Dubajban

Hát, korábban már említettem, hogy a szerencsejáték minden formáját – a két kivételtől eltekintve – tiltják a városban, természetesen az online szerencsejáték sem legális. Vannak kiskapuk, amik csak arra várnak, hogy kihasználjuk őket – ha nem gond, nem adok senkinek ötleteket -, de ezzel is a szabadságukat (két évre ültethetnek le), vagy egy hatalmas pénzbírságot kockáztatnak a helyiek. Mindenesetre a játékosok bejelölhetik minden kaszinóban, hogy az Egyesült Arab Emírségekből származnak, így nem állják útját annak, ha valaki mégis regisztrál hozzájuk.

Végszó

Dubajról tehát sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy a szerencsejáték egyik fellegvára volna. Aki ide látogat, határozottan kérem, hogy tartsa be a szabályokat, legyen szó az alkoholfogyasztásról, a szerencsejátékról, de a konzulátus honlapja alapján már egy heves gesztikulálás vagy a topless fürdőzés is büntetést vonhat maga után.

De ha valaki csak szeretne egyet kiruccanni, egy jót pihenni, szép helyeket, különlegességeket látni, annak bátran ajánlom, hogy látogasson el a Perzsa-öböl egyik legcsodálatosabb városába!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére