Menu

Tizenkét Titok a Kaszinókról – I. Rész

Főoldal >> Blog >> Titkok a kaszinókban – I. rész

Mostani cikkünkben a kaszinók titkos életébe engedünk betekintést. Sok olyan dolog van egy kaszinóban – legyen az online vagy hagyományos -, ami első látásra nem bír stratégiai fontossággal, pedig egy kaszinóban semmi nem történik anélkül, hogy azt előtte ne rágták volna meg a fejesek. Ezekből a titkokból hoztunk most tizenkettőt, két részben.

1.: A nyerőgép elhelyezése nem véletlenszerű

A kaszinókban a nyerőgépeket úgy rendezik el, hogy az a legtöbb profitot termelje. A tulajdonosok, menedzserek összeülnek, átnézik az alaprajzot, és a legforgalmasabb helyekre rakják a gépket. Nincs ebben tehát semmi véletlenszerű, azoknak a gépeknek pontosan ott a helye, ahol vannak.

A legjobb slotokat a bejáratokhoz telepítik, esetleg olyan helyekre, ami a kaszinó más részlegeivel van összeköttetésben. Például a bevásárlóközponttal vagy a szállodával.

A távolabb, eldugottabb helyeken levő nyerőgépek azok, amelyek kevesebb figyelmet kapnak, kevesebbet játszanak velük, és ezek lehetnek a vendég számára a legjövedelmezőbbek.

2.: Az RTP-k varázsa

RTP

Biztos láttál már olyan nyerőgépet, amely gyakran adott nyereményt, ám nem túl magas összeggel. Az ilyen nyerőgépek RTP-értéke valószínűleg magas, és azt a célt szolgálja, hogy minél tovább játékban tartsa a vendéget.

Ebben az esetben ugyanis az apró nyeremények arra sarkallnak, hogy tovább játssz, még akkor is, amikor már bukóban vagy. Hiszen a gép mindig ad valamennyit… Ha nem figyelsz eléggé, könnyen üres kézzel távozhatsz egy ilyen nyerőgéptől.

3.: Hot n cold: Csak egy legenda

Biztos te is hallottál már arról a legendáról, hogy bizonyos nyerőgépek kifizetési esélyei változnak valamilyen történés után. Ha sok pénzt beledobtak, ha szervízelték a gépet, jobban fizet este, mint reggel stb.

Na, ez a legnagyobb blődség, amit csak valaha mondtak a nyerőgépekkel kapcsolatban. A PRNG algoritmus, amit a nyerőgépek használnak, mindig ugyanolyan nyerési esélyeid lesznek. Mindegy, hogy mikor játszol, mindegy, hányan játszottak előtted.

4.: Nincs kilátás

Erről korábban már ejtettünk szót, de hát ismételni nem szégyen, az a tudás anyja. A kaszinók okkal kerültek úgy kialakításra, ahogy. Egy kaszinóban nem igazán fogsz órát látni, nincsenek ablakok, az egész egy kis csapda, hogy elveszítsd az időérzéked. Persze a mai világban már az órádon, a telefonodon meg tudod nézni, de a játék hevében erről könnyen megfeledkezhetsz. Ha pedig sokáig nyomkodod a telefonod, a biztonságiak fognak rád szólni.

Erős fények vannak minden egyes kaszinóban, ami szintén az illúzió része, és azt a célt szolgálja, hogy teljesen belefeledkezz a játékba. Ilyen például a Pechanga Resort Casino, nézzétek csak meg a képeit!

Azt elfelejtettem megemlíteni, miért is jó ez a kaszinóknak: Minél több időt töltesz bent, annál valószínűbb, hogy minden pénzed náluk bukod el…

5.: Elmetrükkök mindenhol

Érdekes az ember, könnyedén megvezethető, ha valaki nincs erre képezve, nem tapasztalt, nagyon könnyű manipulálni. Nem csak az időérzéked kijátszásával vernek át a kaszinók, a játékfejlesztők sem hagynak neked békét. Az online kaszinók RNG játékai kedves animációkkal és hanggal rendelkeznek, amikor nyersz, akkor pedig felszabadul a dopamin benned, amire a képen látható animációk csak rásegítenek.

Figyelj arra azonban, mi történik, ha veszítesz! Figyeld meg, milyen képi és hanghatások vannak jelen, amikor csak egy apróság hiányzik a nagy győzelemhez. Nem fogsz nagy eltérést tapasztalni, ez pedig szándékos…

6.: A legjobb győzelmi esélyek

Rulettkerék

A szerencsejátékok között a blackjack, a craps és a rulett rendelkezik a legalacsonyabb házelőnnyel, 0,5 százaléktól 2,70 százalékig terjedhet ez. A statisztikák azt mutatják, hogy több mint 97%-os esélye van a játékosnak arra, hogy magas nyereményt érjen el, ha ezekkel a játékokkal játszik.

Fontos megjegyezni, hogy itt is figyelni kell, követni egy alapvető stratégiát. Például az amerikai rulettnél két 0 van (a 0 mellett van egy 00 is!), ami nagyban megnöveli a ház előnyét.

A következő héten újra találkozunk másik hat érdekességgel.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére