Menu

Tizenkét Titok a Kaszinókról – II. Rész

Főoldal >> Blog >> Titkok a kaszinókban – II. rész

A múlt héten hat olyan titkot árultam el nektek, melyről talán tudtatok, azonban biztos vagyok benne, hogy a kezdők számára – legalább – képes voltam új információkkal szolgálni. A mostani részben befejezzük ezen sorozatot, és még hat kevesek által ismert tényt fogok elmesélni nektek.

7.: Kitiltás jár a túl nagy, túl gyakori nyeremények miatt

Zsetonok

A kaszinók figyelnek a magas kifizetésekre. Ha megnyersz egy magasabb összeget, akkor azzal a kaszinók biztonsági személyzetének figyelmét is felkelted. Legyen szó hagyományos vagy online kaszinóról. Azok a játékosok, akik folyamatosan nyernek (akár szerencsések, akár ügyesek), számíthatnak egy megkeresésre az illetékesektől.

Fontos megjegyezni, hogy mindezt ők joggal teszik. A kaszinó az ő tulajdonuk, és bármikor, indoklás nélkül kitehetik bárkinek a fenekét. Az szintén fontos, hogy a kifizetést nem tagadhatják meg, amennyiben azt becsületesen szerezted.

8.: A kaszinók bónuszokkal csábítanak

Ez szerintem sem a kezdőknek, főleg nem a haladóknak nem újdonság. Sokan arra építették fel a karrierjüket, hogy az online kaszinók által biztosított bónuszokat mind bezsebeljék, ezzel növelve saját vagyonukat. Ám a kaszinóknak is van céljuk ezekkel az akciókkal. Egyrészt saját maguk vonzóbbá tétele, másrészt az, hogy többet fog eljátszani az átlagos játékos, mint amennyit kifizettek neki.

Miután a bónuszt megszerezték, a tagok 97%-a tovább játszik. Előbb a bónuszt bukja el, majd szépen lassan teszi bele a saját vagyonát. Ha meg jön a következő bónusz, mindent kezdenek újra.

9.: Van, aki még a mosdószünetet is kihagyja

Amikor az ember nyerőben van, felfelé ível a bankszámláján a pénz, kevesebb idejük van arra, hogy civilizáltak maradjanak. Ilyenkor semmi sem olyan fontos, még a szorító hólyag sem. Ha azt hiszed, ez túlzás, akkor hadd mondjam el, hogy a különböző beszámolók szerint az igazán fanatikus játékosok felnőtt pelenkát viselnek, ezzel elkerülve, hogy fel kelljen állni az asztaluktól. Bár vannak sztorijaink azzal kapcsolatban is, hogy a játékos szimplán oda ürített, ahol épp volt… Hagyjuk is…

10.: A gyorsabb osztók szükségessége

Ha már régóta játszol kaszinókban, valószínűleg te is tudod, hogy a leggyorsabb és legrutinosabb osztókat az éjszakai műszakba teszik. Ezek az osztók pontosan tudják a dolgokat, és nem ijednek meg a nagyobb tömegtől sem, és ennek a gyorsaságnak van egy másik előnye a ház számára. A gyors osztók gyors játékot jelentenek. A gyors játék kevesebb gondolkozási időt a játékos számára. És a kevesebb gondolkozás több hibát hoz. Ami bevétel a kaszinó számára…

11.: A kaszinók RFID chipeket használnak a zsetonokban

A legjobb kaszinók – és ez a módszer már nagyon elterjedt – rádiófrekvenciás azonosító chipeket (RFID) használnak, leginkább a biztonság érdekében. Minden egyes RFID-chip lehetővé teszi a kaszinók számára, hogy nyomon kövessék azok mozgását. Példának okáért a Bellagio Casino zsetonjait lopás esetén azonnal deaktiválják, a kaszinó 2010-ben így hiúsított meg egy másfél millió dolláros lopási kísérletet. Ezenkívül a chipek segítenek abban, hogy a zsetonokat szimplán hamisítsák.

A kaszinók vezetősége a kulcsfontosságú vendégeket is megjelölheti ezek segítségével. A személyzet láthatja a gyanús fogadási mintákat, hogy milyen gyakran nyer az illető. Illetve így nagyon könnyű megtalálni azokat, akik sokat költenek. Nem kell azonban attól tartani, hogy minden egyes zseton meg van jelölve, általában csak a nagyobb címleteknél használják.

12.: Vizuális és különböző hanghatásokkal tartanak ébren

Fények a kaszinókban

Amikor kaszinóba mész, figyeld majd meg a körülötted levő játékosokat. Mindenki az éppen aktuális játékra koncentrál. Annak ellenére is, hogy körülötte zsivaj, zene és villódzó fények vannak. Ez is szándékos. Lényegében a kaszinó kényszerít téged, hogy éber maradj, egy pillanatra se gondolj másra, mint a nyerőgépre, a blackjackre vagy a pókerre. Ha pedig éber vagy, többet játszol és valószínűleg több pénzt hagysz a dealernél.

Ez lett volna a mi kis 12 pontos listánk azokról az egyértelmű és kevésbé egyértelmű informáicókról, melyet a kaszinók nem igazán szeretnek megosztani a közönségükkel.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére